Nyttårsforsetter

For noen er kanskje nyttårsforsetter en stor klisje, noe "alle" setter opp men som de færreste følger opp. De klassiske nyttårsforsetter er at man skal bli et bedre menneske, begynne å trene og spise sunnere. Uansett hvor teit enkelte synes at dette er, synes jeg nyttårsforsetter egentlig er ganske fint. Jeg liker å ha et mål for året som jeg kan fokusere på. Det å faktisk sette opp et slik forsett er jo en bevisst tanke/ ønske om å forbedre noe. Hvert år håper man jo skal bli det perfekte året og ved noen konkrete mål kan man kanskje gjøre en liten forskjell. 2015 har generelt vært et supert år for meg, jeg sitter igjen med gode minner, opplevelser, oppturer og nedturer. Jeg tenkte å komme med et innlegg om mitt 2015 senere, hvor jeg skal fokusere på mine høydepunkter. Når det kommer til nyttårsforsettene tror jeg det er viktig å ikke fokusere på for mange områder, fordi da vil det være lettere å miste fokus. Skal man lykkes må man også prøve å gå 100% inn i det man ønsker, samtidig som det viktig å ikke gi opp. Vi er mennesker og alle feiler engang i blant. Skal man foreksempel holde seg unna sukker, må man ikke gi opp resten av tiden fordi man "datt utpå" en dag. Jeg tror også man må bli flinkere til å rose seg selv, ikke bare fokusere på det negative å trekke seg selv ned. Om man ser på eksempel med sukker, burde man være super fornøyd med alt man har klart før man "datt utpå" og heller hente seg inn igjen. Jeg har tenkt litt på mine nyttårsforsetter/mål for 2016 og har skrevet ned 5 punkter. Dette er noen av tingene jeg virkelig ønsker å fokusere på og skal strekke meg mot i det nye året:

♥ Fortsette trening - I 2015 fant jeg virkelig treningsgleden! Jeg elsker energien, variasjonen, resultatene og gleden det gir. Får jeg ikke trent en dag, kjenner jeg det virkelig på kroppen. Det er ingen tvil om at min kropp trives når den får rørt på seg. Så å fortsette/ vedlikeholde min trening er et viktig nyttårsforsett for meg.

 ♥ Kosthold - Jeg er opptatt av kosthold og synes mat er kjempe godt! Et mål for meg i 2016 er å bli enda flinkere på måltidsrytmen og enda viktigere, bli flinkere til å variere. Det finnes så mye god og forskjellig mat der ute, men jeg har lett for å spise det samme ganske ofte. Nå har jeg fått mange fine kokebøker til jul, samtidig som det finnes så mange flinke mat bloggere der ute som er fulle av inspirasjon. Så fra 2016 skal jeg bli flinkere til å variere, finne inspirasjon og lage ulik mat. Dette tenkte jeg at jeg kunne dele med dere på bloggen også, alle elsker vel gode tips på god mat?

 ♥ Legge meg tidligere på hverdager - Dette er et punkt jeg ikke er så god på (dessverre). Jeg er et ekte nattdyr og elsker å være våken på kveldene. I 2016 skal jeg prøve å legge meg tidligere enn jeg pleier, slik at jeg får et par timer mer søvn. Da vil det forhåpentligvis være lettere å stå opp på morgningen også, slik at man får mer utover dagen. Dette er jo en ekte vinn vinn situasjon.  

 ♥ Bli mer økonomisk - Generelt er jeg ganske flink til å spare, men det er helt klart ting man kan kutte ut på. Ingen har vel skade av å tenke seg to ganger før de drar bankkortet? Personlig tror jeg at man bruker penger på mye "tull" man egentlig ikke trenger. Derfor skal jeg bli strengere med meg selv når det kommer til pengebruken og hva jeg prioriterer.

 ♥ Utnytte studietiden bedre - Som student er det mye pensum skal gjennomgås, samtidig som oppgaver skal skrives og ting skal pugges og forstås. Det er mye som skal gjennomgås og det er fort gjort å sitte med enkelte ting for lenge. Jeg vil derfor bruke 2016 til å bli flinkere til å fokusere enda mer på studiene og fordele tiden min enda bedre. Det å lage en leseplan hver uke med ting som bør gjøres og gjennomgås tror jeg er en super ide. Det å kunne hake av at ting er gjort må være en fantastisk følelse, samtidig som man har mer kontroll. Jeg vet jo allerede at månedene frem til april kommer til å bli fulle av skole og lesing frem mot eksamen, så nå er det bare å "brette opp ermene". Det kommer til å bli veldig spennende og jeg ser frem til å lære nye ting!

 2016, im ready for you! Har du noen nyttårsforsetter? Hva synes du egentlig om slike forsetter? Ønsker dere en super feiring i kveld og GODT NYTTÅR!

Hashtags #nyttårsaften #nyttårsforsetter #mål #kosthold #helse #trening #studentlivet

Kommenter innlegget

8 kommentarer

RebeccaHasselgard

31.12.2015 kl.12:04

Veldig fint innlegg å lese! Har selv lagt ut nyttårsforsett i dag, håper vi begge går inn i 2016 med en innstilling til å gjennomføre målene! :)

Kristin Antiveros

31.12.2015 kl.12:04

Så fine mål du har satt deg! Har mange av de samme på min liste :-) F.eks det med å legge seg tidligere, haha, det sier jeg hveer dag at jeg skal! Jeg synes det er fint å reflektere over året som har gått, hva har man oppnådd og lært, og hva vil man oppnå neste år. Selv om jeg mener man kan gjøre endringer hver dag, uansett dag, så er det noe eget med ett helt nytt år! :-) Håper du får en fin kveld i dag, og et godt nytt år! <3

Marie Oma

31.12.2015 kl.12:18

Lykketil med de! Godt nyttår :-)

Bergensergenser

31.12.2015 kl.14:02

Så fine nyttårsforsett! jeg og må bli sunnere og få et bedre kosthold (: ellers må jeg få lagd meg en treningsplan ^^

Madde K.K

31.12.2015 kl.15:36

Veldig fint innlegg. Du har satt deg noen gode mål, lykke til :)

Ønsker deg et godt nytt år :)

siribokoholiker

01.01.2016 kl.15:48

Masse gode og fornuftige mål :D Jeg liker også sette meg mål for året. Som regel omhandler det boklesing, men i år tok jeg også med trening. Det blir hardt, haha :D

- Siri

Kari K

03.01.2016 kl.20:46

Lykke til :-) jeg heier fra sidelinjen :-))

Charlotte J

06.01.2016 kl.08:40

Så fine nyttårsforsett! Jeg har vel egentlig ikke satt meg noen forsett dette året, men slenger meg på flere av dine! Vi må hjelpe hverandre, heh <3

Skriv en ny kommentar

Astrid (:

På bloggen min kan du lese om livet som jusstudent, hverdag, trening, kosthold, interiør og mote. Mine tanker, mine ord. Velkommen til min lille verden! Kontakt: astrid_1108@hotmail.com

Translate

Lenker

Instagram @ Astrid1108

Bloggdesign

Kodet og designet av RRH Webdesign.
hits