Mitt første møte med UIO

Hei fine dere. Har dere hatt en fin dag?  I dag møtte jeg opp på universtet for første gang. Det er rart hvordan du kan ha passert noen bygninger flere ganger, uten å faktisk gå inn. I dag var det annerledes fordi jeg skulle jo tross alt gå i min første forelesning. For en stor forandring universitet var fra gode trygge Lillehammer. Først og fremst var det veldig uvant at ikke alt er i en bygning. Det juridiske fakultet har "basen" sin på Nationaltheatret og har mange av sine undervisningslokaler spredt rundt i de ulike gatene. Jeg kan trygt si at det er litt å sette seg inn i, men det blir vel fort en vanesak. Jeg har hvertfall funnet frem til det rommet vi skal ha mesteparten av undervisningen i frem til jul, så det er veldig bra. Ellers har jeg blitt litt orientert på hvor man kan spørre om diverse ting, møtt flere hyggelige jenter, samt funnet bokhandelen som selger alt av jussbøker og utstyr. Dagen har bydd på masse ny informasjon og inntrykk på kort tid, men jeg har virkelig troa på at dette kommer til å bli bra. Jeg tror noe av det jeg kommer til å savne mest med å være student i Lillehammer er den kontakten du får med foreleser. På UIO er det flere elever enn det er på HiL, så det blir nok ikke like lett å komme innpå de ulike foreleserne på samme måte. Når jeg kom hjem har jeg stort sett slappet av og sett litt i bøkene, det er deilig å ha en rolig dag innimellom. Hva har du gjort i dag? Har du startet på skolen enda?


Hashtags: #studentlivet #hverdagen #student #uio #juss #astridjohansen

Kommenter innlegget

BACHELOR I JUSS

Det er faktisk helt utrolig å tenke på, men jeg har en bachlor i juss! Nå er skoleåret på Lillehammer offesielt over og avgangskullet har offesielt gått ut. Jeg leverte nettopp hjemmeeksamen jeg har jobbet med den siste uka, så nå er det bare å vente på sensur. I går hadde vi en avslutningssermoni med familie, taler, roser og sang. Alle var pyntet fra topp til tå og jeg vil faktisk si at alle strålte. Det er egentlig litt trist at alt er "forbi" og det er utrolig rart å tenke på hvor fort årene har gått. Det er litt klisje å si, men jeg husker det faktisk som det var igår at jeg kom frem til hybelen og Lillehammer med flyttelasset. Følelsen som slo meg når mine kjære foreldre satt kursen tilbake til Oslo etter å pakket ut alle tingene, følelsen av å være "alene". Alene på et nytt sted uten noen jeg kjente og uten kjenneskap til hva jeg hadde meldt meg på. For meg var alt nytt, jeg kom fra medier og kommunikasjon og hadde aldri vært borti juss tidligere. Det sosiale kom på plass allerede første dag i fadderuka, jeg fikk den beste faddergjengen man kan ønske seg og følelsen av å være "alene" ble fort visket bort for godt. Da jeg ble presentert for selve jussen lurte jeg på hva jeg i all verden hadde meldt meg på, vi ble lovet blod, svette og tårer. Vel, jeg må si at det ikke har vært mye blod, men en god del svette og tårer. Det har vært 3 utrolig fine år, men samtidig 3 tøffe og lærerike år som krever mye. Det er morsomt å tenke tilbake på alt vi har vært igjennom og alt vi har lært, for å være ærlig føler jeg at jeg maks har vært her i 1år. Det må jo virkelig være et tegn på at man trives? Alle menneskene jeg har blitt kjent med og alt vi har funnet på (både studie og sosial sammenheng). Jeg angrer ikke et sekund på at jeg takket ja til plassen på samordnet opptak i 2012, jeg kunne faktisk ikke hatt det bedre. Ikke minst har jeg lært masse om meg selv disse årene. Jeg kommer til å minnes studietiden i Lillehammer med et smil, første skritt mot en utdanning med latter, gode venner for livet og en hel haug av minner.  Lillehammer, jeg vil savne deg. Hashtags: #studentlivet #lillehammer #student #hil #hverdagen #høgskolenilillehammer #juss #avsluttning #astridjohansen

Kommenter innlegget

Vinterball på hunderfossen

God kveld alle fine. Kultur- og Samfunnsutvalget på Høgskolen i Lillehammer arrangserte vinterball og det måtte jeg jo være med på. Jeg elsker å kunne pynte seg litt ekstra ved å ta på en fin kjole, det er jo ikke hverdag man kan gå på ball heller. Det var en utrolig hyggelig kveld som ble tilbringt i hunderfossen familiepark sammen med fine mennesker. Vi fikk en flink guide ved ankomst som visste oss rundt i parken. Jeg elsker det eventyrlige preget over parken med alle trollene og det fantastiske eventyrslottet som lyser opp. På omvisningen fikk vi blant annet se på isbygningene som blir laget hvert år, sammen med den flotte iskatedralen. Inne i dette ishuset var det flere soverom og flere flotte skulpturer. Ved inngangen var det en egen isbar, hvor du kunne kjøpe drinker av isglass. Det var veldig kult at alt var laget av is og alt var veldig bra gjennomført! Guiden vår fortalte at det var flere par som giftet seg i iskatedralen hvert år. Det var en veldig fin kirke, men om man skal gifte seg her er det nok kun plass til de nermeste. Skal man ha et lite og intimt bryllup som er litt utenom det vanlige, er det absolutt et tips om man ønsker et vinterbryllup.


Etter omvisningen i isbygningen og iskatedralen fikk vi se fyrverkeri som var komponert etter "Dovregubbens hall" av Edvard Grieg. Det var veldig fint laget og passet perfekt inn i trollparken hunderfossen. Jeg visste faktisk ikke at det var så mye aktiviteter i parken på denne årstiden, men det krydde av barnefamilier som vandret omkring blant tusser og troll. Vi spiste middag i trollsalen etter fyrverkeriet og det var veldig god mat. Påvei inn i trollsalen er det en miniutstilling av alle de kjente å kjære eventyrene, som vi alle er så glade i. Selve trollsalen var også veldig kult laget, hvor flere store troll fungerte som søyler for å holde taket oppe. Det var en utrolig koselig og bra kveld arrangsert av kultur- og samfunnsutvalget, jeg er veldig glad for at vi meldte oss på denne kvelden. Liker du å gå på ball? Har du vært i hunderfossen før? Er du glad i eventyr?


Hashtags: #vinterball #ball #lillehammer #KulturogSamfunnsutvalget #hunderfossen #studentlivet #astridjohansen

Kommenter innlegget

Studietur til Brussel

God kveld alle fine! I dag fikk jeg vite at jeg var en av de 20 heldige studentene som være med på studietur til Brussel! Vi skal blant annet å besøke Oslo Region European Office, EFTA,  KS Brusselkontor, EU-parlamente, NATO og Europakommisjonen. Jeg tror dette blir en veldig spennende tur som blir fylt med nye inntrykk, informasjon og opplevelser. Personlig har jeg aldri vært i Brussel, så det kan bli spennende å oppleve den byen. Vi har en fridag før vi skal hjem igjen, så da får jeg utforske litt av det byen har å by på. Om noen har vært i brussel og har tips, tas de imot med stor takk!  Turen er i starten av november og jeg gleder meg masse allerede. Tema for turen er EUs betydning for Norge og norsk rett. Dette vil være veldig relevant for faget vi starter med i slutten av oktober som heter "Norske- og internasjonale rettslige institusjoner". Har du vært i Brussel før? Hvor var det siste stedet du reiste?


Lik gjerne facebook siden min her

Hashtags: #juss #studietur #student #hverdag #reise #brussel  #astridjohansen

Kommenter innlegget
Vis flere innlegg
Astrid

På bloggen min kan du lese om livet som jusstudent, hverdag, trening, kosthold, interiør og mote. Mine tanker, mine ord. Velkommen til min lille verden! Kontakt: astrid_1108@hotmail.com

Translate

Lenker

Instagram @ Astrid1108

Bloggdesign

Kodet og designet av RRH Webdesign.
hits