Vinterball på hunderfossen

God kveld alle fine. Kultur- og Samfunnsutvalget på Høgskolen i Lillehammer arrangserte vinterball og det måtte jeg jo være med på. Jeg elsker å kunne pynte seg litt ekstra ved å ta på en fin kjole, det er jo ikke hverdag man kan gå på ball heller. Det var en utrolig hyggelig kveld som ble tilbringt i hunderfossen familiepark sammen med fine mennesker. Vi fikk en flink guide ved ankomst som visste oss rundt i parken. Jeg elsker det eventyrlige preget over parken med alle trollene og det fantastiske eventyrslottet som lyser opp. På omvisningen fikk vi blant annet se på isbygningene som blir laget hvert år, sammen med den flotte iskatedralen. Inne i dette ishuset var det flere soverom og flere flotte skulpturer. Ved inngangen var det en egen isbar, hvor du kunne kjøpe drinker av isglass. Det var veldig kult at alt var laget av is og alt var veldig bra gjennomført! Guiden vår fortalte at det var flere par som giftet seg i iskatedralen hvert år. Det var en veldig fin kirke, men om man skal gifte seg her er det nok kun plass til de nermeste. Skal man ha et lite og intimt bryllup som er litt utenom det vanlige, er det absolutt et tips om man ønsker et vinterbryllup.


Etter omvisningen i isbygningen og iskatedralen fikk vi se fyrverkeri som var komponert etter "Dovregubbens hall" av Edvard Grieg. Det var veldig fint laget og passet perfekt inn i trollparken hunderfossen. Jeg visste faktisk ikke at det var så mye aktiviteter i parken på denne årstiden, men det krydde av barnefamilier som vandret omkring blant tusser og troll. Vi spiste middag i trollsalen etter fyrverkeriet og det var veldig god mat. Påvei inn i trollsalen er det en miniutstilling av alle de kjente å kjære eventyrene, som vi alle er så glade i. Selve trollsalen var også veldig kult laget, hvor flere store troll fungerte som søyler for å holde taket oppe. Det var en utrolig koselig og bra kveld arrangsert av kultur- og samfunnsutvalget, jeg er veldig glad for at vi meldte oss på denne kvelden. Liker du å gå på ball? Har du vært i hunderfossen før? Er du glad i eventyr?


Hashtags: #vinterball #ball #lillehammer #KulturogSamfunnsutvalget #hunderfossen #studentlivet #astridjohansen

Kommenter innlegget

Sparkling nails

God kveld alle fine. Jeg tenkte jeg skulle vise dere de nye neglene mine. Som jeg har skrevet i et tidligere innlegg dro jeg til Oslo på torsdagen, før jeg satt kursen mot Bergen på fredagen. Når jeg var i Oslo, måtte jeg selvfølgelig innom super flinke Beth på Strøgetnegldesign. Mine egne negler var faktisk ekstremt korte denne gangen, siden de blant annet hadde brukket. Jeg gikk derfor for noen ensfargede negler denne gangen, både fordi det er finere og vil se mer naturlig ut når mine egne er så korte. Jeg valgte å teste ut den nye glitter gelen på neglene denne gangen og har ikke angret et sekund. Er det ikke fint? Jeg elsker hvordan neglene glitrer og skinner når jeg beveger på fingrene. Jeg skal på ball i forbindelse med skolen på fredagen, så disse neglene blir nok helt perfekt for denne kvelden hvertfall. Det var supert å ha fine negler igjen, merker jeg har savnet det veldig. Noen vil vel kanskje kalle det for en uvane, men det er en uvane som gir fine negler hvertfall. Hvis du har lyst til å sette på negler, kontakt gjerne Beth på 99291760. Salongen ligger i Strøget pasasjen, ikke langt fra Oslo city. Hva synes du om disse neglene? Har du noen spennende planer for denne uka?

Hashtags: #negler #negledesign #skjønnhet #velvære #glitter #strøgetnegldesign #student #sparkling #astridjohansen

Kommenter innlegget

BERGEN

Hei alle fine. I går kveld kom jeg hjem fra en super tur til Bergen. Dette har vært en helg hvor lattermusklene virkelig har fått kjørt seg, det blir nemelig aldri kjedelig med den gjengen. Jeg og Madeleine dro til Bergen for å besøke Henrikke, som jobber i denne sjarmerende byen. Vi bodde i hennes super fine leilighet midt i byen, så det var bare helt perfekt! Henrikke har nylig flyttet inn i en ny leilighet og den har blitt så fin! Jeg kunne godt bodd der jeg også, for å si det sånn. Vi måtte selvfølgelig innom å se på Høyer og det må jeg si var en imponerende butikk! Jeg vil nesten anbefale alle å ta turen innom den fine butikken, om man er i Bergen. Høyer flyttet inn i Bergens gamle banklokale og de har virkelig klart å bevare den gamle sjarmen. Denne helgen har bare rast forbi å vi gjort mye spennende som blant annet litt shopping, tur til fløyen, titting rundt i byen, testet utelivet og spist mye god mat.

Det var veldig spennende å komme til et nytt sted jeg har hørt så mye om og jeg må si jeg likte Bergen veldig godt! Det var absolutt en koselig, fin og sjarmerende by. Mange sjarmerende hus og gater på rekke å rad, innimellom følte jeg nesten at jeg var i en film. En fin bykjerne, fylt med mange spennende butkker og et veldig sjarmerende brygge område. Jeg kan tenke meg at det er perfekt å sitte langs en av restaurantene der på sommeren. At Bergen er omringet av fjell, gir også perfekte turmuligheter. Vi gikk opp på Fløyen på søndagen, som absolutt var en fin tur. Det var helt perfekt utsikt når man endelig kom til toppen, men det skal sies at det går rett oppover. Det eneste minuset jeg har om Bergen må være det ustabile været. Vi hadde flaks når det kom til regn, fordi det var det heldivis ikke for mye av. Litt snø og haggel fikk vi derimot oppleve. Det som var mest fascinerende med været var at det startet og stoppet like brått. Det var sjeldent vi fikk et forvarsel før regnet eller snøen kom, så et tips er alltid å ha en paraply med seg i vesken. Været er jo likevel noe Bergen er litt "kjent for", så det blir jo en del av sjarmen dette også. Jeg skal absolutt tilbake til Bergen, jeg gleder meg allerede. Har du vært i Bergen før? Hva synes du om byen?Hashtags: #bergen #reise #tur #tips #hverdagen #studentlivet #fløyen #astridjohansen

Kommenter innlegget

OFF TO BERGEN

I kveld reiser jeg til Bergen sammen med Madeleine for å besøke verdens beste Henrikke. Jeg gleder meg veldig, alltid spennende å besøke steder man ikke har vært tidligere. Å dra til Bergen med Madeleine og Henrikke kan ikke bli noe annet enn morsomt heller, vi ler alltid masse når vi er sammen på tur. Jeg har som sakt hørt mye om Bergen tidligere, men aldri fått besøkt byen. Etter å ha sjekket værmeldingen ser jeg at det er meldt regn, støvler og regnfrakk er altså pakket ned i baggen. Hvem har ikke hørt "det regner alltid i Bergen?". Jeg velger å være optimistisk å krysser fingrene for null regn (eller helst så lite som mulig), så får vi nå se hvordan været blir. Utifra bilder ser det jo byen super fin ut og alle bergensere er jo super glad i byen. Nå er kofferten nesten pakket og klar for avreise, er bare et par små ting som gjenstår. Kommer nok med et innlegg om turen senere, men får nok ikke skrevet så mye fra selve Bergen. Håper alle får en super helg!Hashtags: #bergen #reise #norge #tur #hverdagen #studentlivet #astridjohansen

Kommenter innlegget

MIN "UKA"

Denne uken har arrangsementet UKA gått av stabelen i Lillehammer. Det vil si en uke som er fylt med mye fart, spenning og morro (i tilegg til lesing og forelesninger). Jeg kunne desverre bare delta på UKA fra mandag - onsdag, siden jeg tok en tur hjem til kjære Oslo på torsdag. Selvom jeg bare fikk vært med 3 dager, har jeg likevel rukket å få med meg litt av hvert.  På mandagen fikk Ane og jeg studentråd om økonomi av Magne Gundersen fra luksusfellen på TV3. Han kom med eksempler, tips og trisk. Det var igrunn veldig interessant og ikke minst morsomt. Det var mange små ting som kom opp, som man kanskje ikke tenker veldig mye over. Jeg var veldig fornøyd med at jeg allerede gjør noen av disse tipsene hans, når det blant annet kommer til handling av mat. Ellers var han veldig opptatt av at vi burde sette opp et budsjett, noe man blant annet kan gjøre på denne siden her.  Etter luksusfellen fikk vi pizza fra peppes, noe som alltid gjør studenter glade.


Tirsdagen var det tid for standup show etter en dag med lesing. Dette var en kveld man virkelig fikk trent lattermusklene, vi satt å lo fra start til slutt. Vidar Hodnekvam og Olav Svarstad sto for underholdningen og er virkelig to morsomme karer. Jeg er kjempe glad for at vi dro, standup slår aldri feil! Etter standup showet tok jeg og Ane en liten tur på toppen bar, der vi fikk nyte usikten over Lillehammer og skravle litt. Det var en veldig morsom og koselig kveld.

Onsdagen var det blant annet tid for vinsmaking! Det var faktisk en utrolig morsom opplevelse som jeg aldri har vært med på tidligere. Vi fikk smake på 4 forskjellig typer rødvin og lærte masse om akkurat disse. Vi hørte også litt om lagring av vin, hvordan type vin vi burde ha til ulik mat og fikk litt tips om hvordan vi kan finne en vin vi liker. Kursholderen var en glad bergenser som virkelig visste hva han snakket om. Det hørtes også ut som han hadde drukket litt vin i løpet av livet sitt, når han fortalte at han smakte på 2000-3000 forskjellige viner i løpet av et år. Personlig vet jeg veldig lite om vin og ender som oftest opp med hvitvin fra riesling. Min favoritt rødvin fra kvelden ble nok Masi, men de andre var også gode til ulike sammenhenger.Har du vært med på UKA eller vinsmaking før? Hva synes du om standup? Har du gjort no spennende så langt denne uka?

Hashtags: #UKA #UKAILILLEHAMMER #studentlivet #hverdagen #student #lillehammer #vin #vinsmaking #økonomi #luksusfellen #standup #astridjohansen

Kommenter innlegget
Vis flere innlegg

Movie night - Fifty shades of grey

God kveld alle fine. I kveld har jeg vært ute å spist middag med fine mennesker og vært på kino å sett fifty shades of grey. Vi spiste middag på Dinner 68 som er en kinesisk restaurant i Lillehammer. Absolutt verdt å ta turen innom om man vil ha litt kinamat. Anbefaler å ringe i forveien for å bestille bord (om dere er mange) fordi det er ganske fult der. Vi hadde flaks som fikk bord uten reservasjon denne gangen. Et koselig sted med en meny for alle og en hver. Fifty shades of grey har vært veldig omdiskutert i det siste. Dere har kanskje fått med dere all blesten rundt filmen? Alle demonstrasjoner og oppfordring til å boikotte filmen.  Vel, det er vel nesten umulig å ikke ha lagt merke til. Etter all kritikken og omtalen fikk jeg nesten mer lyst til å se filmen enn jeg hadde i utgangspunktet. Jeg ble sittende å spørre meg selv om hvorfor? Hvorfor skal jeg ikke se den? Hvor forferdelig kan en slik film egentlig være? Nå har ikke jeg fått lest bøkene selv, men utifra hva jeg har hørt av andre er de verken voldelige eller kvinneundertrykkene.


Etter selv å ha sett filmen må jeg si at filmen har fått en ufortjent omtale og et ufortjent rykte. Demonsstrante roper ut om at vi absolutt ikke må se den. Argumentene deres er at filmen spiller på voldelige parforhold, at filmen er undertrykkende, at kvinner har opplevd lignende sitvasjoner og at disse gale mannene blir fremstilt som en helter i en slik film. Fifty Shades of Grey er en film som spiller på BDSM. Søker man opp hva BDSM er, får man opp at det er et samspill mellom to parter, en gjensidig respekt og en stor tillit. Stikkord er altså samtykke, det er kanskje en litt annen sexform enn de fleste av oss er vant til men det blir verken sett på som undertrykkende, tvang eller voldelig.  Det er tydelig i filmen at den kvinnelige hovedrollen gir sitt samtykke og at hun verken blir tvunget eller presset til noe.. så hvorfor si at filmen omhandler voldelige parforhold?

At man kan si at en sånn type film kan være med å sette lys på voldelige parforhold kan jeg til en viss grad å forstå. Det kan være enkelte situasjoner noen mennesker kan ha opplevd som foreksempel å bli forfulgt... det er selvfølgelig ikke bra, men å stemple en film for dette blir litt for drøyt i mine øyne. Voldelige parforhold er noe man burde få opp og frem i lyset men å si at filmen støtter og utspiller undertrykkelse og vold blir helt feil. Jeg likte filmen veldig godt! Det er en litt annerledes kjærlighetshistorie enn den vi er vant til, men den er absolutt verdt å se.  Jeg elsker Ellie Gouldings sang track til filmen, så den måtte jeg bare legge med! Har du tenkt til å se fifty shades of grey eller har du sett den? Hva synes du?

Hashtags: #fifyshadesofgrey #studentlivet #hverdagen #kino #diskusjon #omtale #lillehammer #astridjohansen

Kommenter innlegget

Min treningsuke 6

Etter forespørsel har jeg laget en liten plan for min treningsuke. Som dere kan se består den for det meste av cardio og stykeøkter. Jeg er VELDIG glad i spinning og denne uken var det faktisk disse timene som passet best i forhold til skoletimeplan og andre avtaler. Jeg tror det blir en bra treningsuke! Jeg er glad i å kombinere cardio og styrke. Det finnes ikke no bedre enn en sykkeløkt om man er støl i beina, etter min mening. Selvfølgelig kan det bli noen endringer, men som jeg nevnte i et tidligere innlegg er jeg veldig glad i å ha et utgangspunkt. Min erfaring er at det er lettere å komme seg på trening om man først har laget seg en plan, så det er absolutt et tips. Ved siden av dette skal jeg ta facebook utfordringene i februar som er planken, crunch og squat (trykk på de ulike for å komme inn på eventet). Tøying er absolutt i tilegg et av hovedfokusene i min trening. Dette er så viktig, spesielt i forhold til styrketrening og er helt klart noe jeg må bli bedre på. Dette var min treningsuke, hvordan ser din ut? Hva liker du best å trene?

Hashtags: #helse #livsstil #trening #treningsplan #student #studentlivet #astridjohansen

Kommenter innlegget

STUDY SUNDAY

For en fin søndag. Jeg startet dagen med en spinningtime på Elixia. Det er så deilig å starte dagen med en ordentlig treningsøkt! Det gir så mye energi og jeg føler jeg får mer ut av dagen. Etter trening fulgte flere timer med lesing og te koppen. Eksamen nærmer seg med raske skritt og det er mye som skal læres før den tid, derfor var det veldig greit å få brukt litt av søndagen til akkurat dette. En annen ting jeg pleier å gjøre på søndager er å planlegge kommende uke. Jeg pleier å sette opp en treningsplan med ulike økter, samt planlegge middager.  Personlig synes jeg det er veldig greit å ha en plan, det er ikke alltid ting går som planlagt men det er i hvertfall et utgangspunkt. Noe som er veldig greit med å planlegge middagene er at du samtidig får laget en handleliste, som gjør at du slipper å gå i butikken hverdag. Jeg synes hvertfall det er behagelig å ha "alt" i hus og bare gå innom butikken hvis jeg har gått tom for noen varer. På denne måten får jeg gjort meste parten av handlingen på en dag, som også gjør det mer økonomisk. Jeg har hvertfall en tendens til å ta med meg litt ekstra her og der om jeg går i butikken ofte. Håper alle nyter resten av søndagen. Hva har du gjort i dag? Pleier du å lage en form for trening eller kostholdsplan?Hashtags: #planleggning #hverdagen #student #studentlivet #helse #trening #kosthold  #astridjohansen

Kommenter innlegget

Hello february

Da var januar allerede forbi og vi kan ønske februar velkommen. Det er rart å tenke på at vi allerede er ferdig med en måned av 2015, tiden går kjempe fort! For min del var ikke starten av året helt optimalt siden jeg ble syk, men jeg satser på at februar blir mye bedre. Det en del som skjer i februar, vi har jo blant annet morsdag (8.feb), valentines day (14.feb), fastelaven (15 feb), jeg har en eksamen denne måneden, UKA blir arrangert i Lillehammer så det er mye sosialt som skjer (16-22.feb) og jeg skal til Bergen! Hittil høres denne måneden helt super ut for min del! Det blir mye lesing, trening og ting som skjer. Jeg gleder meg masse til å dra til Bergen sammen med Madeleine for å besøke Henrikke. Bergen er en by jeg aldri har vært i, så det blir kjempe spennende. Har du noen planer for februar?

Hashtags: #februar #studentlivet #lillehammer #studere #hverdagen #reise #astridjohansen

Kommenter innlegget
Astrid

På bloggen min kan du lese om livet som jusstudent, hverdag, trening, kosthold, interiør og mote. Mine tanker, mine ord. Velkommen til min lille verden! Kontakt: astrid_1108@hotmail.com

Translate

Lenker

Instagram @ Astrid1108

Bloggdesign

Kodet og designet av RRH Webdesign.
hits